****************************** قله الوند - همدان ****************************** تاریخ : 9 شهریور 1402 (3 روز) ****************************** IRAN-ALVAND PEAK ****************************** 31 AUG 2023 ****************************** * * * * * *
******************************
بعد از رسیدن به شهر همدان ، به گنجنامه رفتیم و ماشین ها را پارک کردیم . هزینه پارکینگ برای 24 ساعت ، حدود 120 هزار تومان می شود. البته برای کوهنوردان تخفیف می دهند که از قبل باید اعلام کنید . از پارکینگ تا پناهگاه تله کابین دارد که هزینه بلیط آن 110هزار تومان است .
مسیر پارکینگ تا پناهگاه شیب ملایمی دارد و حدود یک ساعت طول می کشد .
پناهگاه بسیار مجهز و بسیار تمیز است . مسئول پناهگاه آقا عباس است که فردی بسیار بااخلاق و خوب بودند نگاه تجاری نداشتند و هر کمکی باشد برای کوهنوردها انجام میدهند . انواع تنقلات و نوشیدنی و غذاهای گرم در رستوران ایشون موجود است . صبح جمعه حلیم دارند . قیمتها بسیار مناسب و خوب است چای قند پنج هزار تومان کاپوچینو خارجی بیست هزار تومان انواع غذاهای گرم مانند لوبیا و عدس و... از 35 هزار تومان به بالا بودند برای شب مانی باید از قبل جا رزرو کنید و نیازی به آوردن کیسه خواب و چادر نیست . هزینه شب مانی نفری 50 هزار تومان است . پناهگاه در کل روزهای هفته و در کل فصول سال خدمات ارایه میدهد و تعطیلی ندارد . تلفن آقا عباس : 09188188806
بعد از شب مانی در پناهگاه ، صبح ، بعد از صرف صبحانه مختصری به سمت قله حرکت کردیم . از پناهگاه حدود دوساعت کوهنوردی ، به قله می رسیم . قله الوند یک قله صخره ای و ناصاف است و تقریبا توقف و عکسبرداری روی قله کار سختی است . به همین علت کمی پایین تر ، توقف کرده و استراحت و عکس میگیریم . قله تشکیل شده از چندین سنگ غول پیکر که روی هم چیده شده و سنگ بالایی شبیه سر یک فیل بزرگ است .
بین راه پناهگاه تا قله ، یک دشت بسیار وسیع زیبایی وجود دارد که نهر آبی از وسط آن می گذرد و منطقه ای سرسبز ایجاد کرده و بسیار مناسب برای استراحت و توقف است .
در پناهگاه و کمی بالاتر از پناهگاه چشمه وجود دارد .
******************************
****************************** درباره الوند
******************************
در گذشته اینگونه تصور میشد که قله الوند بلندترین قله در استان همدان است، ولی در سالهای اخیر، با اندازهگیری دقیقتر مشخص گردید که قله یخچال و کوبری از قله الوند بلندتر بوده و قله کوبری با ارتفاع ۳۵۸۶ متر بام استان همدان میباشد.
وجه تسمیه قله الونداین کوه را در متون پهلوی، اروند و در اوستا ائورونت درج کردهاند. در خصوص وجه تسمیه این نام گفته شده که شخصی در آن کوه مدفون است که نام او اروند بوده است و کوه را نیز به همین نام نامگذاری کردهاند.
پوشش جانوری الوندگرگ، روباه، خرگوش، شغال و سمور و پرندگان مانند عقاب سیاه و دال در این کوهستان دیده میشود. قوچ، میش، بز کوهی کبک، کبوتر و عقاب دشت نیز، از حیوانات و پرندگان این منطقه میباشند.
معروفترین قلل کوهستان الوند،از شمالغربی به جنوبشرقیقله آلماقلاغ ۲۹۹۷ متر، قله کرکس (کرکسین) ۲۹۵۹ متر، قله قزل ارسلان ۳۲۵۰ متر، قله دائم برف ۳۴۵۰ متر، قله کلاغ لان ۳۴۸۰ متر، قله الوند ۳۵۷۴ متر، قله تاریک دره ۳۳۱۴ متر، قله کمرلرزان ۳۳۳۸ متر، چهارقله (۳۱۸۴، ۳۱۷۲، ۳۱۶۶ و ۳۱۷۰ متر)، قله یخچال ۳۵۸۰ متر، قله کوبری ۳۵۸۶ متر (بلندترین قله)، قله شاه نشین ۳۴۹۶ متر، قله سرخ بلاغ ۳۱۲۴ متر و قله کلاه قاضی ۳۱۲۵ متر.
درههای کوهستان الونددر دامنههای شمالی الوند درههای پرآبی مانند: دره برفین، دره گنجنامه، دره عباسآباد، دوزخ دره، دره گوساله، دره کیوارستان، دره سیمین دره، دره مرادبیگ، دره دیوین، دره قز، دره حیدریه و غیره وجود دارد و درههای مصفایی نیز در دامنه جنوبی الوند واقع است، از جمله دره سرکان، دره آرتیمانی، دره فاران، دره گزندر، دره شهرستانه و غیره.
منبع : atacg.ir
****************************** فایل جی پی اس این مسیر موجود است واتساپ : 09193980487 تلگرام : 09354686975 ****************************** END ******************************
|